17.7.2022

Erikoisemmat kukkaset

Laitoin kahta eri lajiketta tummia orvokkeja siemenistä tulemaan. Onnistuivat ja jopa kukkivat samana vuonna. Toisesta ei nyt tähän hätään ole kuvaa, se alkoi juuri kukkimaan. Viime talvena kupsahti tummat orvokit. Muitten ohella, oli sen verran haasteellinen talvi. Harmikseni mm. mustat tarhasalkoruusut jäätyivät perinpohjin. Ikävää, koska ne on 2-vuotisia ja hyvällä onnella olisivat tänä kesänä kukkineet. 

Soihtulilja teki kaksi kukkavartta, viime kesänä ei yhtään. Nyt kukinta on jo loppusuoralla ja aion siirtää ruukun sateilta suojaan, ettei ole ihan litimärkä kun vien talveksi kellariin. Se näissä on ikävämpi puoli kun eivät talvehdi ulkona. Kasvavat isoiksi ja ruukut on painavia viedä rappusissa kellarin pimentoihin. Asiaa auttaa jos ovat melko kuivia; märkä multa on tosi painavaa. Upeita kyllä kun kukkivat, on se vaivan väärti, ainakin toistaiseksi.
Tummakukkainen daalia, ei nimestä tietoa. Jaksoi tehdä useampia kukkia. Muut daaliat eivät vielä kuki, myöhemmin sitten jos kukkivat. Tulossa pitäisi olla kahta eri lajia tummakukkaisa.


 

Ei kommentteja: