5.8.2017

Väriterapiaa

Värit vetoavat tunteisiin, varmasti kaikilla on omat lempivärinsä ja inhokkivärinsä. Sininen on taivaan ja meren väri: tyyni,
piristävä, kylmä väri. Yhdistetään uneen, viisauteen, tyyneyteen, totuuteen. Keltainen on synonyymi ilolle, loisteelle, lämmölle. Rauhoittava, eläväinen, liikkuva väri. Yhdistetään aurinkoon, kultaan ja tuleen. Paradoksien väri on punainen joka ei jätä ketään kylmäksi, herättää voimakkaita tunteita ja painuu mieleen. Nostaa myös verenpainetta! Vihreä taasen tyynnyttää, piristää, edustaa energiaa, nuoruutta, toivoa, onnea. Luonnossa yleisin väri. Oranssi herättää iloa, hyvää tuulta, optimismia, avointa mieltä, levittää iloa ja luovuutta. Myös uskaliaisuuden väri, jopa kitsch ja retrohenkinen. Valkoinen merkitsee yhteyttä, tasapainoa. Lumi on valkoista, valo on valkoista. Ja musta....no musta on mustaa. Täysin mustia kukkia ei taida ollakaan jos niitä lähemmin tutkii.

Ei kommentteja:

Tietoja minusta


Olen syntynyt Kristiinankaupungissa v. 1963; jossa elelen ja hoitelen puutarhaa joka on pääasiallisin harrastus huhtikuulta siihen asti kunnes sataa ensimmäiset lumet. Muita harrastuksia ovat maalaaminen ja valokuvaus, hieman raapustelua silloin tällöin ja paljon haaveilua!! Meidät on kaikki luotu puutarhureiksi ja nauttimaan elämästä maan päällä; siinä voisi olla motto meikäläisellä!