15.11.2015

Namia mullan alta.

Helianthus tuberosus.
Mieleeni tuli jopa kaivaa maa-artisokkia kasvimaaltani.
Homma joka unohtuu helposti. Niin herkullisia kuin vielä ovatkin ja niistä saa kivasti erilaisia
ruokia. Keittoa tai voi niitä paistaakin, nam. Mukulat ovat hyvin pinnassa, ei ole erityisen vaivalloista
niitä kaivella esiin. Täytyypä vielä tonkia niitä kun maakaan ei ihan vielä ole jäätymässä, jos sään-
ennustajiin on uskominen. Ehkä ensi kesänä siirrän ja laajennan viljelyksiäni.

Keitto voisi olla vaikka seuraavanlainen:

1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
600 g maa-artisokkia
2-3 perunaa
2 dl ruokakermaa
sekaan viskellään mausteita maun mukaan mm: pippuria, suolaa, persiljaa tai yrttejä
sulatejuustoakin voi laittaa, ei se haittaa

Keitetään pehmeäksi ja soseutetaan , kiehautetaan.
Sitten sen voi vaikka syödä! Bon appetit!

Ei kommentteja: