11.1.2015

Sisäviljelyä.

Hävittäessäni rähjääntyneitä huonekasveja, innostuin kokeilemaan hedelmien siemenien kasvattelua. Ostin vuonna 1980 kirjan : Ikkunallani kasvaa sitruuna ja taatelipalmu , ( Richard W. Langer ) . Tavattoman viihdyttävä kirja vaikkei mitään kasvattaisikaan, mutta kyllä se siihen innostaa. Vuosia sitten kokeilin ainakin avokadoa, appelsiinia, varmaan muitakin, vaan muisti ei ihan kanna 80- luvun alkuun...
Bataattia ja kookosta kokeilin muutama vuosi sitten, vaan ei onnistunut jostain syystä. Nyt on bataatti vedessä -ainakin oikeinpäin, terävämpi puoli vedessä; kookos kaikkien sääntöjen mukaan vähän paksumpi pää alempana ruukussa; avokado myös 1/3 osaa mullan yläpuolella..varmuuden vuoksi pidän lasipurkkia sen päällä , samoin kookoksella on kupu päällä. Pitäisiköhän ne vielä tunkea Herbieen  ( yrttien vesikasvatushärpäke ) saamaan lisävaloa. Mangon siemen on vielä likoamassa ja tarkoitus on mandariinin siemeniäkin laittaa. Taidan vielä nuuskia kaupan hedelmähyllyjä sillä silmällä mitä muuta voisi kokeilla. Ajankohta on ehkä liian aikainen kun ei ole vielä auringon lämpöä ja valoa tarpeeksi; mutta sitten uudet tilalle jos ei onnistu.
Olen nähnyt muissakin blogeissa kokeiltavan mm. bataattia hyvin tuloksin ja niistä on saanut paljon vinkkejä. Joku oli laittanut porkkanoitakin kasvamaan; siis porkkanan kanta veteen..hmm..sitäkin voisi kokeilla.

Ei kommentteja: