21.9.2014

Mausteinen omenahyytelö

2 kg happamia omenia lohkoina
litra vettä
iso nippu tuoreita mausteyrttejä
4 1/2 dl sokeria / 5 dl mehua

Keitä omenat pehmeiksi miedolla lämmöllä ja lisää mausteyrtit. Valuta omenia yön yli harsokankaan läpi. Mittaa mehu ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja anna sulaa. Keitä kunnes mehu hyytelöityy.
Yrteistä sitruunamelissaa, laventelinkukkia, kehäkukkia, ruusun terälehtiä, väriminttua tai orvokkia.
Itse kokeilin nipun verran steviaa, lisäsinpä kuusenkerkkäsiirapin jämät...sekä lisukkeena kourallinen rypäleitä ja karhunvattuja. Reseptejä voi aina peukaloida, lisätä jotain tai jättää pois! Tällä reseptillä voisin kokeilla tehdä pihlajanmarjahyytelöä.

Ei kommentteja: